Over mij

Elke keer waren er fases in mijn leven dat ik heel duidelijk voelde dat iets een beslissend moment, een keerpunt, was in mijn leven. Die momenten voelden belangrijk. Magisch. Op die momenten luisterde ik naar de fluistering van mijn ziel en meestal deed ik dan ook een kaartlegging voor mezelf om te kijken wat die beslissing mij zou brengen. Andere keren gebruikte ik mijn pendel of ging ik naar een medium. Voor mij waren dit hele waardevolle en magische momenten en ze hielpen me altijd de juiste keuzes te maken.

Maar ja, na een tijdje kwam de dagelijkse realiteit weer om de hoek kijken. Opgroeiende kinderen, een fantastisch leuke man en mijn werk bij hem in het bedrijf zorgden ervoor dat de weken voorbijvlogen (waar ik trouwens enorm van genoot en wat ik met hart en ziel heb gedaan) en langzaam maar zeker verviel ik dan weer in mijn ‘oude’ gewoonte door naar mijn hoofd te luisteren in mijn leven in plaats van naar mijn verlangens en mijn hart.

Tot die ene post op Facebook. `Wat leidde tot een gesprek met een schrijfster van verschillende kaartendecks. Ik voelde in elke cel van mijn lichaam dat dit zo’n magisch moment was in mijn leven. Een belangrijke kans die voorbij kwam omdat ik een zielsverlangen naar het Universum had uitgezonden. Ik voelde namelijk al jaren dat ik een kaartendeck moest schrijven. Geen idee waarom. Mijn hoofd vond het een belachelijk idee maar mijn verlangen zie iets anders. Mijn verlangen was zo sterk als een magneet, voelde super opwindend maar ook super eng. ‘Ga ik ervoor of laat ik deze kans aan mij voorbijgaan’ ging er door mijn hoofd toen de schrijfster waarmee ik contact had aanbood mij te begeleiden in het schrijfproces.’ Mijn Ego schreeuwde in mijn oor:’ dit kan jij toch niet’ en mijn ziel fluisterde:’ ga ervoor, dit is de bedoeling’.

Ik koos er op dat moment weer voor om naar de zachte fluistering van mijn zielsverlangen te luisteren en 9 maanden later kwam mijn droom uit. Ik had mijn eigen kaartendeck geschreven, de art van het deck zelf gecreëerd én het kaartendeck zelf uitgegeven! Trots stond ik op de dag van de lanxcering met mijn kaartendeck inb mijn handen een speech te houden voor alle aanwezigen. Ik besefte me op dat moment dat ik dit nooit had kunnen realiseren als ik niet had geluisterd naar mijn zielsverlangen maar naar mijn Ego. Die tetterende stem in mijn hoofd die me wilde beschermen tegen verdriet en tegenslag, maar die me daardoor wel klein hield.

Daar, op dat moment terwijl ik keek naar de trotse gezichten van mijn gezin, familie en vrienden, besloot ik om vanaf nu te luisteren naar mijn verlangen, mijn hart te volgen en te doen waarvoor ik hier op aarde ben gekomen. Ook al weet ik niet altijd wat het doel of de bestemming is van de ingevingen die ik toegefluisterd krijg, ik volg mijn innerlijke stem. Daardoor ervaar ik zoveel meer liefde, vrijheid, dankbaarheid, voldoening, bezieling en blijdschap in mijn leven dat het mijn manier van leven is geworden. Door te doen wat mijn Ware Zelf me influistert.

Alles gebeurt VOOR jou en zit al IN jou. Je bent het al, altijd geweest en je zal het altijd zijn. In dit leven en alle andere.

Vertrouw, Geloof en Weet dat alles waar jij naar verlangt, ook naar jou verlangt. Je kunt alles manifesteren wat je wilt, want jij bent het al.  -Manouschka

Dit gedicht heb ik geschreven en staat in mijn kaartendeck als reminder dat je altijd op je verlangen mag vertrouwen. Jouw verlangen is er niet voor niets. Het is er om geleefd te worden door jou, voor jou. Het is je geboorterecht.

Denk je nu dat ik de hele dag met mijn hoofd in de wolken een halve meter boven de grond zweef, dan heb je het mis. Ik sta (als een echte Maagd) stevig met mijn beide benen in de Beverwijkse klei. En mocht ik teveel gaan opstijgen da brengen mijn grote liefde Ronald, waar ik al meer dan 21 jaar gelukkig mee samen ben en mijn kinderen en kleindochters mij wel weer snel op aarde :). Zij zijn voor mij super belangrijk en ik pas dan ook twee dagen in de week op mijn heerlijke moppies. Daar kan ik zo van genieten! Samen met de zondagen dat we met ons gezin en mijn ouders bij ons thuis, of tijdens een van onze weekendjes weg, gezellig kletsen, eten en drinken zijn dit de momenten waar ik super gelukkig van word. Ik voel me een geluksvogel met zo’n fijn gezin en warme familie.

Verder ben ik gek op onze langharige Chihuahua Pippa (waag het niet om haar een rat op pootjes te noemen) en onze Ragdoll Tara. We nemen ze altijd mee op onze weekendjes weg en dat zorgt, vooral met de poes Tara, regelmatig voor hilarische momenten die ik je zal besparen.

De lente is mijn favoriete jaargetijde. Ik voel dan de verwachting en het verlangen in de lucht hangen en verheug me elk jaar- vaak tevergeefs, op een lange hete zomer. Zodat ik vaak jurkjes kan dragen want dat geeft me een vrij en vrouwelijk gevoel.

Ik ben een dromer en kan urenlang fantaseren. Ook ben ik super optimistisch en zie ik in iedereen zijn of haar beste eigenschappen en mogelijkheden.

Cursussen volgen, daar word ik heel blij van. Vooral spirituele opleidingen of iets in mijn vakgebied. Mijn boekenkast puilt ook uit van boeken in deze richting want, je raad het al, ik ben ook dol op lezen. Ik kan uren wegkruipen met een boek op de bank en vergeet dan alles om me heen.

Zo, nu stop ik anders word dit een soort levensverhaal van mij en daar zit je niet op te wachten denk ik. Als je me ‘in real life’ ziet dan praten we wel verder. Dan vraag ik jou het hemd van je lijf en luister ik daarna geduldig naar je. Wil je me een bericht sturen na dit verhaal, doe dit. Dat vind ik heel leuk. Ook als je vragen hebt help ik je graag. Je kan zelfs, als je geinteresseerd bent in wat ik voor jou kan betekenen, een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten aanvragen. Stuur daarvoor een mail naar: info@vrouw-vitaal.nl en ik maak een afspraak met je.

Lees dit eerst voordat je de afspraak aanvraagt, het is heel belangrijk! Ik kan niet tegen ‘ja maar…’ mensen. Mensen die anderen of hun omgeving de schuld geven van alle problemen in hun leven en bijna nooit bij zichzelf te rade gaan of open staan voor verandering. Dan moet je mij niet bellen. Dat is voor mij vreselijk en ook voor jou. Dan ben ik niet de juiste persoon voor jou om je te helpen transformeren naar de persoon die jij graag wilt. Ik word heel blij van mensen die bereid zijn om bij zichzelf te rade te gaan, de verantwoordelijkheid willen nemen over hun eigen leven en die open staan voor verandering. En ja, ik snap dat het niet altijd makkelijk is. Weet,  de meeste groei komt door te doen wat oncomfortabel voelt. En ik help je daar bij. Zodat jij de tweede helft van je leven de mooiste helft gaat maken en al je dromen en verlangens gaat verwezenlijken. Je bent het waard!

Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten  -Albert Einstein

Liefs,

Manouschka Sap-Faber

Tel: 0251-216987